Aktuelt i naturen
Her præsenterer vi spændende nyheder fra Albertslunds natur.Flagermus - 20/9 -2016
I fredags fik jeg 2 døde flagermus af Benny Klausen, der havde fået dem af nogle i Galgebakken, der havde fået dem ind i deres hus. De havde prøvet at genne dem ud, da de var bange for dem og havde hørt om forskellige sygdomme, de kunne sprede.
Under denne proces døde de.
Voksne flagermus ved godt, at de ikke skal flyve indenfor i huse. Men det her er vel nogle teenagere, der endnu ikke har så meget erfaring.
Vingefanget er ca. 20 cm. og de vejer hver sølle 6 g. ...
Jeg puttede dem i fryseren og har netop sendt dem til Hans Baagø med hurtigpost (hvor brevet kommer frem dagen efter, og man skal ned på posthuset ved Føtex at aflevere det), der er den fremmeste flagermusekspert i Danmark.
Størrelsen siger, at vi er omkring Dværg-Flagermus. Men der er forvekslingsmuligheder, som kun eksperter kan afsløre, bl.a. den meget lignende Pipestrel-Flagermus.
Nu afventer jeg besked fra Hans Baagø om hvad det er, og om de fejler noget o.s.v.
Vi har masser af flagermus i Galgebakken. Især er der mange Skimmel-Flagermus, som bl.a. yngler i revner i betonen, og hvor der er vej in til isoleringen mellem betonelementerne. Vi har også Brun-Flagermus, der er en stor art, og som undertiden kan ses flyve om dagen. Og jeg mener jeg har hørt Dværg- og Trold-Flagermus.
Jeg har en flagermusdetektor, der gør det muligt at høre dem. De fleste flagermus siger lyde fra 18.000 hertz og op, og vi hører næppe meget mere højfrekvente lyse end 14.000-16000 hertz. Detektoren dividerer simpelthen lydfrekvensen med ca. 10, så vi kan høre dem. Flagermusenes lyde er artspecifikke m.h.t. rytme og frekvens. F.eks. er Brun-Flagermusen den eneste, som har en tostavelseslyd.
Her er et billede af de 2 (Dværg- eller Pipestrelflagermus) taget i fredags: